حمام وکیل شیراز از جاذبه های شهر شیراز به شمار می رود که شهرت آن به زیبایی هنر به کار رفته توسط معماران هنرمند آن در سالیان دور است .
حمام وکیل شیراز در کانون شهر شیراز و در مجاورت دیگر بنا های دوره زندیه ، مانند بازار وکیل و مسجد وکیل قرار دارد . به بیانی دقیق تر حمام وکیل شیراز در غرب مسجد وکیل ساخته شده است . گردشگران تور شیراز با مراجعه به مرکز شهر محله درب شاهزده ، می توانند از این آثار تاریخی دوره زندیه بازدید نمایند . از بخش های تماشایی این حمام ، می توان به بخش شاه نشین اشاره نمود که همان طور که از نامش پیدا است ویژه شاه بوده است . حمام وکیل شیراز در فهرست آثار ملی ثبت و نگاشته شده است .
این بنای تاریخی از پیشرفته ترین اصول معماری زمان خود بهره برده است . به عنوان مثال ورودی حمام کوچک در نظر گرفته شده و با شیبی ملایم به هشتی ورودی که پایین تر از سطح زمین قرار دارد ، میرسد و ورودی به رختکن ، زاویه دار ساخته شده تا از ورود سرما به داخل و از خروج گرما به خارج از حمام جلوگیری شود . گرم خانه با سنگ فرش پوشیده شده است که در زیر این سنگ فرش دالان های کم عرض و باریکی تعبیه گشته که هوای گرم و بخار آب در آن جریان مییافته است تا کف حمام زودتر گرم گردد . در جنوب گرم خانه ، خزینه قرار دارد که دو دیگ بزرگ برای گرم کردن آب داشته است . در دو طرف محوطه گرم خانه دو شاه نشین و در دو طرف خزینه دو حاکم نشین ساخته شدهاست که در وسط هر کدام حوضی ازسنگ مرمر به چشم می خورد . هشت ستون یکپارچه سنگی در وسط سقفی گنبدی قرار گرفته اند و در زیر گنبد ، نقوش آهک بری زیبایی توجه گردشگران تور شیراز را به خود جلب می کند که داستان های آن ها از مذهب ، سنت ، علائق و رویا های مردم این دیار نشأت گرفته است .
در گذشته ، حمام را تنها به عنوان مکانی برای شستشو در نظر نمیگرفتند . بلکه حمام مکانی برای انجام مراسم هایی همچون حمام زایمان ، مراسم سنتی حنابندان و بسیاری دیگر از رسوم جالب و دوستداشتنی بوده است که حمام وکیل شیراز هم از این قاعده مستثنی نبوده و مراسم های گوناگونی توسط مردم آن دوران در این مکان برگزار میشدند .
تا دوران پهلوی دوم حمام وکیل شیراز دایر بود و بخش هایی از آن را به عنوان حمام نمره خصوصی و رختکن استفاده می شد و سربینه آن به عنوان زورخانه مورد بهره برداری قرار گرفت . در همین زمان شکاف هایی در دیوار و سقف به وجود آمد که منجر به تعطیلی حمام گشت و در سال ۱۳۵۱ به همت اداره باستان شناسی مرمتی اساسی در آن صورت پذیرفت . بعد از انقلاب هم این حمام برای مدتی به عنوان رستوران و سفره خانه مورد استفاده قرار گرفت اما پس از مدتی دوباره تغییر کاربری یافت و به عنوان موزه مورد بهره برداری قرار گرفت که تا به امروز ادامه دارد و همه روزه پذیرای تعداد بیشماری گردشگر داخلی و خارجی تور شیراز است .